Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znana i lubiana przez większość czyli zupa pomidorowa. Uwielbiam wersje ze świeżymi pomidorkami ale zimą, wczesną wiosną bez pomidorowej też trudno :) z nutą słodkiej papryki życzę smacznego :)
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 292
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 799
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22776
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 292
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 799
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22776
Składniki
Mięso myjemy w chłodnej wodzie. Następnie wkładamy do garnka i zalewamy 2L zimnej wody, gotujemy przez 40 min na średnim ogniu. Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, obraną włoszczyznę, cebulę, czosnek, sól, pieprz i gotujemy kolejne 40 min.
Po tym czasie wyjmujemy warzywa i mięso. Kroimy wcześniej ugotowaną marchewkę i wrzucamy do zupy. Dodajemy pomidory, koncentrat, cukier oraz słodką paprykę i gotujemy 5-10 minut.
Do kubeczka dodajemy śmietanę oraz 6 łyżek zupy, całość dokładnie mieszamy i dodajemy do zupy. Po tym czasie wyłączamy zupę i już jej nie gotujemy. Podajemy z ryżem bądź ulubionym makaronem.