Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszą ulubiona gęsta zupa z lekko rozgotowanym ryżem. Dodaje zawsze kilka suszonych pomidorów, zupa jest bardziej aromatyczna i pomidorowa
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 344
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1414
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 344
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1414
Składniki
Udka opłucz włóż garnka zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny. Dodaj obrane i pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz w ziarnkach, suszone pomidory oraz podpieczoną cebulę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj około pół godziny
Ryż opłukaj i dodaj do zupy gotuj do miękkości. W międzyczasie dodaj pokrojoną natkę pietruszki, koncentrat pomidorowy do smaku wg.własnego uznania i smaku. Na koniec dodaj śmietanę wymieszaną z odrobiną zupy żeby ją zachartować. Zupę podaj z ugowanym mięsem posypaną natką pietruszki.