Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowy likopen zawarty w pomidorach sprawia, że zupę pomidorową mogę jeść codziennie i na milion sposobów - oto proste sycące jednogarnkowe danie w postaci gęstej zupy
Składniki
Warzywa myję, obieram, trę na tarce o grubych oczkach i wrzucam do garnka z wodą. Cebulkę dymkę, obieram, opalam i wrzucam go garnka. Kaszę jaglaną solidnie płuczę pod bieżącą wodą na sicie i dodaję do garnka. Wszystko gotuję jakieś 15 minut na średnim lub wolnym ogniu.
Dodaję przecier pomidorowy i gotuję jeszcze 5-8 minut. Nie solę i nie przyprawiam, bo uwielbiam zapach i smak pomidorów:) Przecier z Domowej Piwniczki przygotowuję podczas sezonu według przepisu https://smaker.pl/przepis-przecier-pomidorowy-w-godzine,125921,domowapiwniczka.html