Do góry

Zupy Przepis na:

pomidorowa zupa jaglana (vege)

pomidorowa zupa jaglana (vege)

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2139

Dodano:

Odsłon: 381

zdrowy likopen zawarty w pomidorach sprawia, że zupę pomidorową mogę jeść codziennie i na milion sposobów - oto proste sycące jednogarnkowe danie w postaci gęstej zupy

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa myję, obieram, trę na tarce o grubych oczkach i wrzucam do garnka z wodą.

    Cebulkę dymkę, obieram, opalam i wrzucam go garnka.

    Kaszę jaglaną solidnie płuczę pod bieżącą wodą na sicie i dodaję do garnka.

    Wszystko gotuję jakieś 15 minut na średnim lub wolnym ogniu.

  2. Dodaję przecier pomidorowy i gotuję jeszcze 5-8 minut.
    Nie solę i nie przyprawiam, bo uwielbiam zapach i smak pomidorów:)

    Przecier z Domowej Piwniczki przygotowuję podczas sezonu według przepisu
    https://smaker.pl/przepis-przecier-pomidorowy-w-godzine,125921,domowapiwniczka.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń