Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki pomidorowy misz masz z dodatkiem brukselki i mięsa mielonego.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17240
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 129
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7606
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17240
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 129
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7606
Składniki
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso, rozdzielając je drewnianą łyżką. Następnie dodajemy pokrojone jarzyny, ziemniaki, oczyszczoną brukselkę (większe kroimy na pół). Razem chwilę podsmażamy, dodajemy pomidory wraz z zalewą, suszoną bazylię, dusimy pod przykryciem kilka minut, zalewamy wrzątkiem, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.