Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki pomidorowy misz masz z dodatkiem brukselki i mięsa mielonego.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5584
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1069
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1503
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5584
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1069
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1503
Składniki
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso, rozdzielając je drewnianą łyżką. Następnie dodajemy pokrojone jarzyny, ziemniaki, oczyszczoną brukselkę (większe kroimy na pół). Razem chwilę podsmażamy, dodajemy pomidory wraz z zalewą, suszoną bazylię, dusimy pod przykryciem kilka minut, zalewamy wrzątkiem, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.