Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na jedną z moich ulubionych zup - zupę koperkową, pyszną i bardzo sycącą. Czasem zastępuje mi dwa dania. Zwlaszcza w jakieś cieplejsze dni, kiedy nie ma się ochoty na żadne cięższe potrawy. Zupę można zabielić śmietaną lub w wersji light - po prostu mlekiem rozmieszanym z mąką i niewielką ilością ciepłego wywaru z zupy. Kiedyś takiej wersji nie uznawałam, ale ostatnio często zabielam zupy właśnie mlekiem i wszystkim taka wersja bardzo smakuje. Polecam przepis na tę zupę
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 63
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 461
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1387
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1867
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 63
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 461
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1387
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1867
Składniki
Pierś z kurczaka gotujemy oddzielnie w lekko osolonej wodzie. Do gotującego się bulionu wrzucamy utarte na grubej tarce: marchewkę, pietruszkę i seler oraz opłukany ryż. Gotujemy około 10 minut. Po tym czasie do zupy dodajemy ziemniaki pokrojone w kosteczkę oraz ugotowaną, pokrojoną na kawałeczki pierś z kurczaka. Gotujemy kolejne 10 minut. Następnie do zupy dodajemy drobno posiekany koperek oraz zabielamy ją śmietaną rozmieszaną z łyżeczką mąki i niewielką ilością wywaru warzywnego. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.