Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na jedną z moich ulubionych zup - zupę koperkową, pyszną i bardzo sycącą. Czasem zastępuje mi dwa dania. Zwlaszcza w jakieś cieplejsze dni, kiedy nie ma się ochoty na żadne cięższe potrawy. Zupę można zabielić śmietaną lub w wersji light - po prostu mlekiem rozmieszanym z mąką i niewielką ilością ciepłego wywaru z zupy. Kiedyś takiej wersji nie uznawałam, ale ostatnio często zabielam zupy właśnie mlekiem i wszystkim taka wersja bardzo smakuje. Polecam przepis na tę zupę
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27037
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27037
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Pierś z kurczaka gotujemy oddzielnie w lekko osolonej wodzie. Do gotującego się bulionu wrzucamy utarte na grubej tarce: marchewkę, pietruszkę i seler oraz opłukany ryż. Gotujemy około 10 minut. Po tym czasie do zupy dodajemy ziemniaki pokrojone w kosteczkę oraz ugotowaną, pokrojoną na kawałeczki pierś z kurczaka. Gotujemy kolejne 10 minut. Następnie do zupy dodajemy drobno posiekany koperek oraz zabielamy ją śmietaną rozmieszaną z łyżeczką mąki i niewielką ilością wywaru warzywnego. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.