Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na jedną z moich ulubionych zup - zupę koperkową, pyszną i bardzo sycącą. Czasem zastępuje mi dwa dania. Zwlaszcza w jakieś cieplejsze dni, kiedy nie ma się ochoty na żadne cięższe potrawy. Zupę można zabielić śmietaną lub w wersji light - po prostu mlekiem rozmieszanym z mąką i niewielką ilością ciepłego wywaru z zupy. Kiedyś takiej wersji nie uznawałam, ale ostatnio często zabielam zupy właśnie mlekiem i wszystkim taka wersja bardzo smakuje. Polecam przepis na tę zupę
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 870
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 385
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 243
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 746
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 870
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 385
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 243
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 746
Składniki
Pierś z kurczaka gotujemy oddzielnie w lekko osolonej wodzie. Do gotującego się bulionu wrzucamy utarte na grubej tarce: marchewkę, pietruszkę i seler oraz opłukany ryż. Gotujemy około 10 minut. Po tym czasie do zupy dodajemy ziemniaki pokrojone w kosteczkę oraz ugotowaną, pokrojoną na kawałeczki pierś z kurczaka. Gotujemy kolejne 10 minut. Następnie do zupy dodajemy drobno posiekany koperek oraz zabielamy ją śmietaną rozmieszaną z łyżeczką mąki i niewielką ilością wywaru warzywnego. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.