Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywna ryżowa zupa z mięsną wkładką, idealna o każdej porze roku, ale zimą smakuje mi najbardziej. Uwielbiam takie zupy, nieskomplikowane i szybkie.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7594
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2656
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7594
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2656
Składniki
Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę razem z mięsem z kurczaka. Tak przygotowane mięso z marchewka wrzucamy do garnka z gotującymi się około 2 litrami wody. Całość gotujemy na średnim ogniu do miękkości mięsa i marchewki. W razie potrzeby za pomocą sitka zdejmujemy z wierzchu szumowiny.
Kiedy wszystko zmięknie dodajemy wówczas ryż i doprawiamy zupę sola i pieprzem. Gotujemy około 2-3 minut.
Na końcu do zupy dodajemy koperek i śmietanę. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-dD