Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywna ryżowa zupa z mięsną wkładką, idealna o każdej porze roku, ale zimą smakuje mi najbardziej. Uwielbiam takie zupy, nieskomplikowane i szybkie.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456777
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1206
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456777
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1206
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę razem z mięsem z kurczaka. Tak przygotowane mięso z marchewka wrzucamy do garnka z gotującymi się około 2 litrami wody. Całość gotujemy na średnim ogniu do miękkości mięsa i marchewki. W razie potrzeby za pomocą sitka zdejmujemy z wierzchu szumowiny.
Kiedy wszystko zmięknie dodajemy wówczas ryż i doprawiamy zupę sola i pieprzem. Gotujemy około 2-3 minut.
Na końcu do zupy dodajemy koperek i śmietanę. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-dD