Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i sycąca zupka. Aromat boczku nieprzeciętny. ..
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 223
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4809
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44822
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 448
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 223
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4809
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44822
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 448
Składniki
Boczek kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do garnka. Na małym gazie wytapiamy boczek. W tym czasie myjemy, suszymy i obieramy warzywa. Cebulę w drobną kostkę, czosnek w paseczki, marchewkę i pietruszkę w ćwierćtalarki, a ziemniaki w średnią kostkę. Gdy boczek się wytopi wyjmujemy skwarki a na tłuszcz pozostały w garnku wrzucamy czosnek i cebulę. Chwilę smażymy. Dodajemy marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Podsmażamy jeszcze 5-10 minut mieszając co chwilę. Warzywa zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy aż do miękkości warzyw. Wyłączamy gaz. Mleko łączymy z żółtkami. Wlewamy do zupy, wcześniej hartując gorąca zupą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy nasz boczek i mieszamy. Smacznego!