Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i sycąca zupka. Aromat boczku nieprzeciętny. ..
Boczek kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do garnka. Na małym gazie wytapiamy boczek. W tym czasie myjemy, suszymy i obieramy warzywa. Cebulę w drobną kostkę, czosnek w paseczki, marchewkę i pietruszkę w ćwierćtalarki, a ziemniaki w średnią kostkę.
Gdy boczek się wytopi wyjmujemy skwarki a na tłuszcz pozostały w garnku wrzucamy czosnek i cebulę. Chwilę smażymy. Dodajemy marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Podsmażamy jeszcze 5-10 minut mieszając co chwilę.
Warzywa zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy aż do miękkości warzyw. Wyłączamy gaz.
Mleko łączymy z żółtkami. Wlewamy do zupy, wcześniej hartując gorąca zupą. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy nasz boczek i mieszamy.
Smacznego!
Ziemniaki z mięsem w piekarniku, co mogłoby być smaczniejsze. Zawsze tak gotu...
Odsłon: 8342
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1489
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 410
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1510
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4209
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1489
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 410
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1510
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4209
Składniki
Boczek kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do garnka. Na małym gazie wytapiamy boczek. W tym czasie myjemy, suszymy i obieramy warzywa. Cebulę w drobną kostkę, czosnek w paseczki, marchewkę i pietruszkę w ćwierćtalarki, a ziemniaki w średnią kostkę. Gdy boczek się wytopi wyjmujemy skwarki a na tłuszcz pozostały w garnku wrzucamy czosnek i cebulę. Chwilę smażymy. Dodajemy marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Podsmażamy jeszcze 5-10 minut mieszając co chwilę. Warzywa zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy aż do miękkości warzyw. Wyłączamy gaz. Mleko łączymy z żółtkami. Wlewamy do zupy, wcześniej hartując gorąca zupą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy nasz boczek i mieszamy. Smacznego!
Przepisy Zupy
Zupy
Kapuśniak z młodej, kiszonej kapusty.
Zupy
Pyszne Shio Ramen
Zupy
Islandzka zupa rybna (Fiskisupa)( z mrożoną ryba )
Zupy
Zupa ziemniaczana z brokułami
Kapuśniak z młodej, kiszonej kapusty.
Kapuśniak z kiszonej, młodej kapusty z marchwią ugotowany na kości od karczku...
Odsłon: 113
Pyszne Shio Ramen
Pyszne Shio Ramen prosto z serca polskiej kuchni. Danie zajmuje trochę czasu...
Odsłon: 77