Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i sycąca zupka. Aromat boczku nieprzeciętny. ..
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 827
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 91
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9219
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 827
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 91
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9219
Składniki
Boczek kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do garnka. Na małym gazie wytapiamy boczek. W tym czasie myjemy, suszymy i obieramy warzywa. Cebulę w drobną kostkę, czosnek w paseczki, marchewkę i pietruszkę w ćwierćtalarki, a ziemniaki w średnią kostkę. Gdy boczek się wytopi wyjmujemy skwarki a na tłuszcz pozostały w garnku wrzucamy czosnek i cebulę. Chwilę smażymy. Dodajemy marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Podsmażamy jeszcze 5-10 minut mieszając co chwilę. Warzywa zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy aż do miękkości warzyw. Wyłączamy gaz. Mleko łączymy z żółtkami. Wlewamy do zupy, wcześniej hartując gorąca zupą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy nasz boczek i mieszamy. Smacznego!