Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybsza i najłatwiejsza zupa krem z dyni
Blender
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 159
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 102
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 161
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 126
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 159
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 102
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 161
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 126
Składniki
Przygotować oliwę do smażenia. Ponieważ nie lubię smaku oliwy dodaje do niej ząbek czosnku na 100ml co zdecydowanie zmienia smak. Potrzebuje minimum pół godziny żeby się "przegryźć". U mnie taka oliwa służy do smażenia większości potraw.
Cebule obrać i pokroić dowolnie. Wrzucić do większego garnka i podsmażyć na oliwie lub maśle jak ktoś nie ma czasu na przygotowywanie oliwy.
Dynie obrać i pokroić w kostkę. Ja dynie parze co ułatwia obieranie
Pokrojoną dynie wrzucić do cebuli i zalać wodą tak aby przykryła całość. Dodać susz warzywny lub jeśli ktoś woli kostkę bulion warzywny.
Obrać większy ziemniak i wrzucić do zupy. Gotować aż ziemniak zmięknie. Dynia potrzebuje mniej czasu więc też będzie miękka.
Dodać łyżeczkę imbiru. I kilka łyżek mleka (około 5). Poczekać aż się zagotuje i zblendować.
Gotowa zupę doprawić solą i pieprzem według uznania. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami