Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam takie zupki zwłaszcza z sezonowych warzyw. Od zawsze kocham kapustę a do tej młodej mam sentyment. Zapraszam na przepis.
średni garnek
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 129
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 220
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 68
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 129
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 220
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 68
Składniki
Do garnka wlewam olej i dodaje pokrojoną w kostkę cebulę,smażę chwilkę i dodaje starty czosnek. Następnie dodaje obrane i pokrojone warzywa w kostkę- czyli moją włoszczyznę i ziemniaki,również je chwile smażę i całość zalewam bulionem. Przykrywam i zostawiam do momentu aż się zagotowuje następnie gotuje zawartość garnka ok 5 min. Po tym czasie dodaje posiekaną kapustę,mieszam i przykrywam zupkę ,gotuję na średnim ogniu do momentu aż warzywka zmiękną. Wt tym czasie na patelni podsmażam kiełbaskę pokrojoną w pół talarki,smażę beż tłuszczu,ponieważ odrobina zawsze się wytopi podczas smażenia. Kiedy warzywa zmiękną dodaje moją kiełbaskę,posiekany koperek,następnie doprawiam solą i pieprzem i podaje. Jeśli ktoś lubi można dodać odrobiną śmietany. Podaje z świeżym chlebkiem:) Smacznego kochani.