Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam takie zupki zwłaszcza z sezonowych warzyw. Od zawsze kocham kapustę a do tej młodej mam sentyment. Zapraszam na przepis.
średni garnek
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 48
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 80
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 36
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 114
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 48
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 80
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 36
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 114
Składniki
Do garnka wlewam olej i dodaje pokrojoną w kostkę cebulę,smażę chwilkę i dodaje starty czosnek. Następnie dodaje obrane i pokrojone warzywa w kostkę- czyli moją włoszczyznę i ziemniaki,również je chwile smażę i całość zalewam bulionem. Przykrywam i zostawiam do momentu aż się zagotowuje następnie gotuje zawartość garnka ok 5 min. Po tym czasie dodaje posiekaną kapustę,mieszam i przykrywam zupkę ,gotuję na średnim ogniu do momentu aż warzywka zmiękną. Wt tym czasie na patelni podsmażam kiełbaskę pokrojoną w pół talarki,smażę beż tłuszczu,ponieważ odrobina zawsze się wytopi podczas smażenia. Kiedy warzywa zmiękną dodaje moją kiełbaskę,posiekany koperek,następnie doprawiam solą i pieprzem i podaje. Jeśli ktoś lubi można dodać odrobiną śmietany. Podaje z świeżym chlebkiem:) Smacznego kochani.