Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam takie zupki zwłaszcza z sezonowych warzyw. Od zawsze kocham kapustę a do tej młodej mam sentyment. Zapraszam na przepis.
średni garnek
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1770
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1542
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1509
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1854
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1770
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1542
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1509
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1854
Składniki
Do garnka wlewam olej i dodaje pokrojoną w kostkę cebulę,smażę chwilkę i dodaje starty czosnek. Następnie dodaje obrane i pokrojone warzywa w kostkę- czyli moją włoszczyznę i ziemniaki,również je chwile smażę i całość zalewam bulionem. Przykrywam i zostawiam do momentu aż się zagotowuje następnie gotuje zawartość garnka ok 5 min. Po tym czasie dodaje posiekaną kapustę,mieszam i przykrywam zupkę ,gotuję na średnim ogniu do momentu aż warzywka zmiękną. Wt tym czasie na patelni podsmażam kiełbaskę pokrojoną w pół talarki,smażę beż tłuszczu,ponieważ odrobina zawsze się wytopi podczas smażenia. Kiedy warzywa zmiękną dodaje moją kiełbaskę,posiekany koperek,następnie doprawiam solą i pieprzem i podaje. Jeśli ktoś lubi można dodać odrobiną śmietany. Podaje z świeżym chlebkiem:) Smacznego kochani.