Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest prosta i łatwa w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczna:)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 101
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 139
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 233
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 101
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 139
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 233
Składniki
Dynię umyć obrać usunąć gniazda nasienne a miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać umyć i również pokroić w kostkę, następnie obrać cebule umyć pokroić.na rozgrzanym maśle podsmażyć delikatnie pokrojoną cebulę, a następnie dodać dynię i smażyć razem często mieszając. do podsmażonej dyni z cebulą dodajemy resztę składników (jeżeli mamy świeże pomidory musimy je sparzyć a następnie zdjąć skórkę i pomidory delikatnie rozkroić na kawałki).wszystko zalać wodą ok 1L jeżeli daliśmy więcej dyni lub ziemniaka to dodać odrobinę więcej wody aby nasza zupa nie była za gęsta.
Tak przygotowaną zupę gotujemy ok 20-25 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie sprawdzamy czy nasze warzywa są już miękkie, jeżeli tak to pozostało nam tylko zmiksować doprawić solą i pieprzem do smaku. Do zupy można dodać odrobinę śmietany ja nie daję. Przed podaniem posypać natką pietruszki i np:groszkiem ptysiowym lub domowymi grzankami