Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest prosta i łatwa w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczna:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11875
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5585
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11875
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5585
Składniki
Dynię umyć obrać usunąć gniazda nasienne a miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać umyć i również pokroić w kostkę, następnie obrać cebule umyć pokroić.na rozgrzanym maśle podsmażyć delikatnie pokrojoną cebulę, a następnie dodać dynię i smażyć razem często mieszając. do podsmażonej dyni z cebulą dodajemy resztę składników (jeżeli mamy świeże pomidory musimy je sparzyć a następnie zdjąć skórkę i pomidory delikatnie rozkroić na kawałki).wszystko zalać wodą ok 1L jeżeli daliśmy więcej dyni lub ziemniaka to dodać odrobinę więcej wody aby nasza zupa nie była za gęsta.
Tak przygotowaną zupę gotujemy ok 20-25 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie sprawdzamy czy nasze warzywa są już miękkie, jeżeli tak to pozostało nam tylko zmiksować doprawić solą i pieprzem do smaku. Do zupy można dodać odrobinę śmietany ja nie daję. Przed podaniem posypać natką pietruszki i np:groszkiem ptysiowym lub domowymi grzankami