Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest prosta i łatwa w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczna:)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 223
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 800
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 140
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2830
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 223
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 800
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 140
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2830
Składniki
Dynię umyć obrać usunąć gniazda nasienne a miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać umyć i również pokroić w kostkę, następnie obrać cebule umyć pokroić.na rozgrzanym maśle podsmażyć delikatnie pokrojoną cebulę, a następnie dodać dynię i smażyć razem często mieszając. do podsmażonej dyni z cebulą dodajemy resztę składników (jeżeli mamy świeże pomidory musimy je sparzyć a następnie zdjąć skórkę i pomidory delikatnie rozkroić na kawałki).wszystko zalać wodą ok 1L jeżeli daliśmy więcej dyni lub ziemniaka to dodać odrobinę więcej wody aby nasza zupa nie była za gęsta.
Tak przygotowaną zupę gotujemy ok 20-25 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie sprawdzamy czy nasze warzywa są już miękkie, jeżeli tak to pozostało nam tylko zmiksować doprawić solą i pieprzem do smaku. Do zupy można dodać odrobinę śmietany ja nie daję. Przed podaniem posypać natką pietruszki i np:groszkiem ptysiowym lub domowymi grzankami