Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wlasnie robicie rosol, albo zostalo go Wam troche? Polecam wspaniala, kremowa zupe przygotowana z zielonych szparagow, z dodatkiem ziemniaczkow, Gorgonzoli i slodkiej smietanki, do tego jajko w koszulce - pycha!!
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 507
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 842
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 507
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 842
Składniki
Od szparagow odlamujemy koncowki, doklanie je myjemy, kroimy na mniejsze kawalki dlug. ok. 4 cm. Ziemniaczki myjemy, obieramy, kroimy w kostke. Tak przygotowane warzywa zalewamy czystym rosolem drobiowym (bez dodatku innych warzyw, aby nie zdominowaly one smaku) i gotujemy dluzej, anizeli gotuje sie zielone szparagi - ok. 25 minut, dokladnie - do miekkosci ziemniaczkow. na sam koniec gotowania dodajemy kawalek sera Gorgonzola i mieszajac czekamy, dopoki sie nie rozpusci. W czasie, gdy zupa gotuje sie, przygotowujemy jajka w koszulkach, ktore wykladamy pojedynczo na talerze. Ugotowana zupe miksujemy w blenderze, doprawiamy szczypta kurkumy i czarnego pieprzu oraz Maggi. W razie, gdyby byla za gesta, mozna dodac jeszcze rosolu. Wylewamy na talerze z jajkami. Dajemy kleks smietany. Wspaniale!!