Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3416
Dodano: 22.04.2019
Odsłon: 838
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Od szparagow odlamujemy koncowki, doklanie je myjemy, kroimy na mniejsze kawalki dlug. ok. 4 cm. Ziemniaczki myjemy, obieramy, kroimy w kostke. Tak przygotowane warzywa zalewamy czystym rosolem drobiowym (bez dodatku innych warzyw, aby nie zdominowaly one smaku) i gotujemy dluzej, anizeli gotuje sie zielone szparagi - ok. 25 minut, dokladnie - do miekkosci ziemniaczkow. na sam koniec gotowania dodajemy kawalek sera Gorgonzola i mieszajac czekamy, dopoki sie nie rozpusci.
W czasie, gdy zupa gotuje sie, przygotowujemy jajka w koszulkach, ktore wykladamy pojedynczo na talerze.
Ugotowana zupe miksujemy w blenderze, doprawiamy szczypta kurkumy i czarnego pieprzu oraz Maggi. W razie, gdyby byla za gesta, mozna dodac jeszcze rosolu. Wylewamy na talerze z jajkami. Dajemy kleks smietany.
Wspaniale!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

fafiatko 22 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pysznosci! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz