Do góry

Zupy Przepis na:

Pyszna zupka jarzynowa

Pyszna zupka jarzynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 303

Dodano:

Odsłon: 2558

Smakuje wszystkim i dorosłym i dzieciom!

Składniki

  • Wywar z kości - ok 3l
  • Marchewka - 2 szt
  • Pietruszka - 2 szt
  • Fasolka szparagowa - może być 1 opakowanie mrożonej
  • Seler - 1 mały
  • Cebula - 1 średnia
  • Por - 1 szt. - biała część
  • Ziemniaki - 5 szt
  • Koperek
  • Śmietana 18 % - 3 łyżki
  • Vegeta, pieprz, sól, ziarenka smaku
  • Makaron - w ulubionym kształcie
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pyszna zupka jarzynowa

Przygotowanie

  1. Ugotować wywar na kości. Ok 30 minut.

    Po tym czasie do wywaru wrzucić pokrojony na 4 części seler, całą cebulę i gotować ok 15 minut.

  2. Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Wrzucić do zupy.

    Ziemniaki pokroić w kostkę i po ok 10 minutach dorzucić do zupy.
    Dodać także fasolkę szparagową i pokrojony w półplasterki por.

    Gotować do miękkości warzyw, na małym ogniu.

    Doprawić do smaku.

  3. Na koniec odlać do miseczki trochę zupy i wymieszać ją ze śmietaną. (Osobne wymieszanie gorącej zupy ze śmietaną zmniejszy szanse, że śmietana się zważy!) - Wlać do zupy.

    Na koniec dodać posiekany koperek.

  4. Osobno ugotować ulubiony makaron.

    Gotową zupkę podawać z makaronem!

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń