Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bylo to !!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8333
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1212
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10069
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4602
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 644
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8333
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1212
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10069
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4602
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 644
Składniki
Warzywa obieramy, cebule dodatkowo przypalamy (ja przekrawam na pol i daje bezposrednio na plyte ceramiczna), kosc myjemy. Buraczki myjemy, obieramy ze skorki, kroimy na plastry 1 cm ( w poprzek). Wszystko razem dajemy do zimnej wody wraz z dodatkiem soli i pieprzu i zagotowujemy. Czas gotowania to 40 minut. Po tym czasie dodajemy rozgnieciony czosnek, majeranek, sok z cytryny (lub ocet) i lyzeczke cukru. Gotujemy jeszcze 10 minut. Gotowy wywar przecedzamy przez sito i podajemy z ziemniaczkami puree oraz z dodatkiem slodkiej smietanki. Na talerzu doprawiamy dodatkowo pieprzem i Maggi.