Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bylo to !!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Warzywa obieramy, cebule dodatkowo przypalamy (ja przekrawam na pol i daje bezposrednio na plyte ceramiczna), kosc myjemy. Buraczki myjemy, obieramy ze skorki, kroimy na plastry 1 cm ( w poprzek). Wszystko razem dajemy do zimnej wody wraz z dodatkiem soli i pieprzu i zagotowujemy. Czas gotowania to 40 minut. Po tym czasie dodajemy rozgnieciony czosnek, majeranek, sok z cytryny (lub ocet) i lyzeczke cukru. Gotujemy jeszcze 10 minut. Gotowy wywar przecedzamy przez sito i podajemy z ziemniaczkami puree oraz z dodatkiem slodkiej smietanki. Na talerzu doprawiamy dodatkowo pieprzem i Maggi.