Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 634 Ocena: 5436
Dodano: 03.12.2019
Odsłon: 1265
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy staną się szkliste dodajemy mięso mielone, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką i smażymy do czasu aż straci czerwony kolor.
W rondlu rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa: marchew, pietruszkę, seler i por. Mieszając podsmażamy 2-3 min. Następnie dodajemy podsmażone mięso mielone i wlewamy bulion. Gotujemy na małym ogniu ok.20 min.
Na koniec dodajemy pomidory, koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze ok. 5-10 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

Docherro 13 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Świetny pomysł z warzywami,zupa wspaniała:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 05 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Świetny pomysł :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 04 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Smaczna :-) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 04 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszna i sycąca! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

ekspresjawkuchni 04 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Świetny pomysł :) Wygląda super smacznie. Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz