Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa Ramen a raczej Rāmen to jedno z bardziej rozpoznawalnych i lubianych Japońskich dań, zaraz po Sushi. Bazą zupy jest wywar mięsny i makaron najczęściej Ramen ale można go zastąpić Udonem lub innym. Niezwykle popularna zupa która szturmem podbiła tiktoka zagościła dzisiaj na kanale Gotuj z klasą. Jest wiele odmian tej zupy, ale ten przedstawiony jest najprostszą i najbardziej uniwersalną wersją jaką bez problemu możemy wykonać w domowym zaciszu. Bardzo sycąca i pożywna Zupa która bez problemu zastąpi nam cały obiad. Nie zwlekaj i bież się do gotowania:)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 120
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31278
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 120
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31278
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Całość przedstawiam na filmie poniżej:) zachęcam do komentowania, polubienia i subskrybowania mojego kanału - Gotuj z klasą:) Do garnka wkładamy kolejno : -500 g wołowiny na wywar -200 g kości wołowych -3 cebulę -4 marchewki -2 korzenie pietruszki -40 g imbiru -150 g selera Wszystko gotujemy na wolnym ogniu 4 do 5 godzin. Makaron Ramen, Udon bądź Mio (w zależności od upodobań) zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 20 min. -jajka gotujemy i obieramy. -Pora kroimy w talarki Po ugotowaniu, wyjmujemy mięso i marchewki i kroimy je cienko. Do wywaru dodajemy 1 łyżkę sosu sojowego, sosu rybnego i oleju sezamowego wszystko podajemy tak jak na zdjęciu i zajadamy się do syta:)