Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa Ramen a raczej Rāmen to jedno z bardziej rozpoznawalnych i lubianych Japońskich dań, zaraz po Sushi. Bazą zupy jest wywar mięsny i makaron najczęściej Ramen ale można go zastąpić Udonem lub innym. Niezwykle popularna zupa która szturmem podbiła tiktoka zagościła dzisiaj na kanale Gotuj z klasą. Jest wiele odmian tej zupy, ale ten przedstawiony jest najprostszą i najbardziej uniwersalną wersją jaką bez problemu możemy wykonać w domowym zaciszu. Bardzo sycąca i pożywna Zupa która bez problemu zastąpi nam cały obiad. Nie zwlekaj i bież się do gotowania:)
Całość przedstawiam na filmie poniżej:) zachęcam do komentowania, polubienia i subskrybowania mojego kanału - Gotuj z klasą:)
Do garnka wkładamy kolejno :
-500 g wołowiny na wywar
-200 g kości wołowych
-3 cebulę
-4 marchewki
-2 korzenie pietruszki
-40 g imbiru
-150 g selera
Wszystko gotujemy na wolnym ogniu 4 do 5 godzin.
Makaron Ramen, Udon bądź Mio (w zależności od upodobań)
zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 20 min.
-jajka gotujemy i obieramy.
-Pora kroimy w talarki
Po ugotowaniu, wyjmujemy mięso i marchewki i kroimy je cienko.
Do wywaru dodajemy 1 łyżkę sosu sojowego, sosu rybnego i oleju sezamowego
wszystko podajemy tak jak na zdjęciu i zajadamy się do syta:)
Starając się urozmaicić codzienne menu przygotowałam orientalną japońska zupę...
Odsłon: 3411
Pyszne Shio Ramen prosto z serca polskiej kuchni. Danie zajmuje trochę czasu...
Odsłon: 144
Deser przygotowany do popołudniowej kawusi. Deser bardzo prosty w przygotowan...
Odsłon: 69
Nie powiem nic nowego, że domowe najlepsze. Takie mięsko jest pyszne. Dobrze...
Odsłon: 1382
Deser przygotowany do popołudniowej kawusi. Deser bardzo prosty w przygotowan...
Odsłon: 69
Nie powiem nic nowego, że domowe najlepsze. Takie mięsko jest pyszne. Dobrze...
Odsłon: 1382
Składniki
Całość przedstawiam na filmie poniżej:) zachęcam do komentowania, polubienia i subskrybowania mojego kanału - Gotuj z klasą:) Do garnka wkładamy kolejno : -500 g wołowiny na wywar -200 g kości wołowych -3 cebulę -4 marchewki -2 korzenie pietruszki -40 g imbiru -150 g selera Wszystko gotujemy na wolnym ogniu 4 do 5 godzin. Makaron Ramen, Udon bądź Mio (w zależności od upodobań) zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 20 min. -jajka gotujemy i obieramy. -Pora kroimy w talarki Po ugotowaniu, wyjmujemy mięso i marchewki i kroimy je cienko. Do wywaru dodajemy 1 łyżkę sosu sojowego, sosu rybnego i oleju sezamowego wszystko podajemy tak jak na zdjęciu i zajadamy się do syta:)
Przepisy Zupy
Zupy
Krem z dyni , papryki i marchewki
Zupy
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupy
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Zupy
Kapuśniak z młodej, kiszonej kapusty.
Krem z dyni , papryki i marchewki
Aromatyczna, aksamitna i sycąca zupa krem z dyni, papryki i marchewki. Zupa j...
Odsłon: 57
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupa pieczarkowa o bogatym smaku i aromacie, który uzyskamy dzięki podsmażeni...
Odsłon: 239