Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przygotowałem dla Was pyszną, aromatyczną japońską zupę ramen. Nie jest to propozycja klasyczna lecz z moja lekką interpretacją. Aromatyczny bulion drobiowy. Podkręcony ciemnym sosem sojowym oraz aromatyczną trawą cytrynową i anyżem to danie, do którego z pewnością nie raz wrócicie. Mi już na samą myśl ślinka cieknie. Zapraszam
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 228
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 526
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 713
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1135
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 219
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6098
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 228
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 526
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 713
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1135
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 219
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6098
Składniki
Przygotowanie naszego ramenu zaczynamy od ugotowania bulionu. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy składniki bulionu. Jedynie sól i pieprz dodamy na koniec gotowania. Następnie gotujemy około godziny pod przykryciem na małym ogniu. Po tym czasie nasz bulion przecedzamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
W między czasie uda kurczaka oddzielamy od kości i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Następnie kromy je w paski. Makaron do ramenu oraz wodorosty przygotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W mały garnku zagotowujemy odrobinę wody. Następnie wrzucamy do niej kapustę i gotujemy ją około 1-2 minuty. Jeszcze zostało Nam posiekać szczypiorek i na suchej patelni uprażyć sezam. Wszystkie składniki mam gotowe. Pozostało złożyć całe danie.
Do głębokiech mieszczek nakładamy kapustę pak choi, wodorosty i kawałki kurczaka. Następnie dodajemy przekrojone na pół jajko oraz makaron. Do miseczki wlewamy gorący i aromatyczny bulion. I wszystko posypujemy posiekanym szczypiorkiem oraz uprażonym sezamem. Nasz ramen gotowy! Smacznego