Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przygotowałem dla Was pyszną, aromatyczną japońską zupę ramen. Nie jest to propozycja klasyczna lecz z moja lekką interpretacją. Aromatyczny bulion drobiowy. Podkręcony ciemnym sosem sojowym oraz aromatyczną trawą cytrynową i anyżem to danie, do którego z pewnością nie raz wrócicie. Mi już na samą myśl ślinka cieknie. Zapraszam
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 104
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 174
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 29
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 257
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 104
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 174
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 29
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 257
Składniki
Przygotowanie naszego ramenu zaczynamy od ugotowania bulionu. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy składniki bulionu. Jedynie sól i pieprz dodamy na koniec gotowania. Następnie gotujemy około godziny pod przykryciem na małym ogniu. Po tym czasie nasz bulion przecedzamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
W między czasie uda kurczaka oddzielamy od kości i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Następnie kromy je w paski. Makaron do ramenu oraz wodorosty przygotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W mały garnku zagotowujemy odrobinę wody. Następnie wrzucamy do niej kapustę i gotujemy ją około 1-2 minuty. Jeszcze zostało Nam posiekać szczypiorek i na suchej patelni uprażyć sezam. Wszystkie składniki mam gotowe. Pozostało złożyć całe danie.
Do głębokiech mieszczek nakładamy kapustę pak choi, wodorosty i kawałki kurczaka. Następnie dodajemy przekrojone na pół jajko oraz makaron. Do miseczki wlewamy gorący i aromatyczny bulion. I wszystko posypujemy posiekanym szczypiorkiem oraz uprażonym sezamem. Nasz ramen gotowy! Smacznego