Do góry

Zupy Przepis na:

ramen-po mojemu

ramen-po mojemu

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 250

Dodano:

Odsłon: 345

a wszystko przez film ''Ramen. Smak wspomnień''

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu typu ramen
  • 1 opakownie mrożonej mieszanki chińskiej z grzybami mun
  • 1 kawałek imbiru wielkości około 5cm
  • 300 g żeberek wieprzowych
  • dwa udka z kurczaka
  • kila ziaren pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 4 gwiazdki anyżu
  • 4 jajka
  • kilka goździków
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • cebula dymka
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. żeberka podziel i opłucz.do garnka włóż mięso i udka, zalej je zimną wodą. w garnku umieść anyż,imbir,goździki,pieprz, sos sojowy, sos rybny. gotuj minimum 1,5 godziny na wolnym ogniu.

  2. następnie dodaj mieszankę chińską i lekko zgnieciony czosnek.gotuj jeszcze z pól godziny.

  3. w między czasie ugotuj na twardo jajka i makaron według przepisu.

  4. na porcję makaronu wlej zupę z jarzynką.dodaj mięso,jajko przekrojone na połówki.wsyp drobno pokrojona dymkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń