Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z 460. odcinka programu „Ewa Gotuje". Sprawdź, jak zrobić azjatycki ramen bez mięsa.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 63
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 63
Składniki
Cebulę obrać i przypalić nad palnikiem gazowym (lub w piekarniku). Wrzucić do garnka z zimną wodą.
Dodać obrane warzywa - marchewkę, pietruszki, pora, selera i kapustę oraz seler naciowy, jabłko, natkę pietruszki, brązowe pieczarki i czosnek.
Dorzucić pastę miso, wlać sos sojowy. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim, jałowcem, anyżem i cynamonem. Dodać wodorosty. Przykryć i na wolnym ogniu gotować przez co najmniej 4 godziny.
Podawać z makaronem ramen, wędzonym tofu i plastrami rzodkiewki. Posypać posiekaną zieloną cebulką i kolendrą.