Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z 460. odcinka programu „Ewa Gotuje". Sprawdź, jak zrobić azjatycki ramen bez mięsa.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1055
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2969
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1055
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2969
Składniki
Cebulę obrać i przypalić nad palnikiem gazowym (lub w piekarniku). Wrzucić do garnka z zimną wodą.
Dodać obrane warzywa - marchewkę, pietruszki, pora, selera i kapustę oraz seler naciowy, jabłko, natkę pietruszki, brązowe pieczarki i czosnek.
Dorzucić pastę miso, wlać sos sojowy. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim, jałowcem, anyżem i cynamonem. Dodać wodorosty. Przykryć i na wolnym ogniu gotować przez co najmniej 4 godziny.
Podawać z makaronem ramen, wędzonym tofu i plastrami rzodkiewki. Posypać posiekaną zieloną cebulką i kolendrą.