Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybsza ale równie smaczna wersja ramenu
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 78
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 53
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 78
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 53
Składniki
Udka zalewamy zimną wodą w garnku, doprowadzamy do wrzenia następnie odcedzamy, zalweamy nową razem z marchewką i pietruszką pokrojoną w słupki, imbirem, czosnkiem, sosem sojowym i rybnym. Gotujemy na małym ogniu 2 godz.
W międzyczasie Jajka gotujemy na twardo, obieramy i moczymy w sosie sojowym. Makaron zalewamy wrzątkiem i odcedzamy
Mięso wyciągamy, odzielamy od kości i wrzucamy do misek bądź talerzy. Następnie do tych samych misek dodajemy jajko przekrojone w pół, makaron, pakchoi, sezam, kukurydzę, szczypiorek, marchewkę i pietruszkę z bulionu, zalewamy gorącym rosołem, doprawiamy jeszcze sosem sojowym do smaku i gotowe. Smacznego