Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół

Rosół

Autor:

Przepisów i artykułów: 293 Ocena: 1477

Dodano:

Odsłon: 3455

Z ryżem czy z makaronem?

Składniki

  • Podudzie kurczaka 4 szt.
  • Marchewka 3 szt.
  • Seler duży 1/4 szt.
  • Pietruszka średniej wielkości 1 szt.
  • Cebula biała 2 szt.
  • Sól
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rosół

Przygotowanie

  1. Podudzia umyć, włożyć do około 1,5 litra zimnej wody i podgrzewać.

  2. Marchewkę, seler i pietruszkę obrać, umyć, pokroić na kawałki i dodać do mięsa.

  3. Cebule obrać i w całości dodać do mięsa z jarzynami.

  4. Rosół doprowadzić do wrzenia powoli podgrzewając i gotować do miękkości jarzyn.

  5. Doprawić sola do smaku, podawać z makaronem lub ryżem ugotowanymi według przepisów na opakowaniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń