Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół, nasza niedzielna tradycja. Nie tylko nasza, bo tak jest w większości polskich domów. Nie ma niedzieli bez rosołu :) Każdy ma swój sposób na pyszny rosół. Ile gospodyń, tyle sposobów.
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 892
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 45
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 114
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 638
Polecam.
Odsłon: 240
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 528
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 892
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 45
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 114
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 638
Polecam.
Odsłon: 240
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 528
Składniki
Wodę wlać do garnka. W czasie gotowana dodać liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy woda się zagotuje, dodać umyte mięso. Zmniejszyć gaz i gotować godzinę. Tak żeby tylko mrugało. Następnie obrać i umyć warzywa. Dodać do garnka z mięsem. Jeśli nie macie świeżego lubczyku, można dodać suszony, ale dopiero później. Wtedy kiedy sól. Ja mam zawsze zamrożony w zapasie :) Cebulę obrać i opalić. Można nabić ją na widelec i opalić nad palnikiem. Dodać do gotującego się rosołu. Gotować jeszcze minimum 2 godziny.
W międzyczasie ściągnąć szumowiny. Pół godziny przed końcem gotowania, dodać sól, według uznania. Rosół gotuję 3-4 godziny na bardzo małym gazie. Podaję z makaronem nitki.