Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na walentynkowy obiad
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11955
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5605
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11955
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5605
Składniki
Mięso wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Zbieramy szumowiny, zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy przez 2 godziny do miękkości mięsa.
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części. Wkładamy do garnka z wywarem. Dodajemy przyprawy i zioła i gotujemy na małym ogniu przez kolejne 30 minut aż warzywa będą miękkie.
Jarzyny i mięso wyjmujemy. Marchewkę kroimy w plasterki i wykrawamy z nich serduszka (ja użyłam małego wykrawacza do ciastek), resztę marchewki drobno siekamy. Mięso drobno kroimy.
Rosół przecedzamy przez sito. Wkładamy do niego pokrojoną marchewkę i kawałki mięsa.
Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Rosół podajemy z makaronem, ozdabiamy marchewkowymi serduszkami i posypujemy natką pietruszki.