Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32125
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32125
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Składniki
Porcję rosołową zalać 1 l wody ,dodać ¼ łyżeczki soli ,liść laurowy ,lubczyk oraz pieprz i ugotować. Porcję wyjąć. Cebulę pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki i opłukać. Grzyby opłukać i pokroić w ćwiartki. Masło roztopić ,zeszklić na nim cebulę i por. Dodać grzyby i podsmażyć. Dodać do wywaru i gotować razem z pietruszką ,marchewką i selerem. Wywar przecedzić przez sito ,gotować 5 min ,przyprawić sosem Worcester ,szczyptą soli i odrobiną pieprzu. Dodać marchew pokrojoną w krążki i posypać natką pietruszki.