Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosołek zawsze przygotowywany przez moją mamę, która nauczyła się go od mojej babci a ta od swojej itd. Taka nasza mała mazowiecka tradycja. Mówią że rosół to nie zupa ale w zimne pochmurne wieczory po długim dniu pracy rozgrzewa lepiej niż herbata z miodem i cytryną:)
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 129
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104477
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9016
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 129
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104477
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9016
Składniki
Mięso umyć zalać wodą i gotować. Gdy pojawią się szumowiny zebrać. Następnie dodać obrane i oczyszczone warzywa, grzyby, zioła (oprócz lubczyku) i przyprawy. Gotować na wolnym ogniu ok 2-3 godzin aż mięsko będzie miękkie. Na koniec przecedzić i doprawić solą i pieprzem i lubczykiem. Mięsko można wykorzystać podając z rosołem, bądź zrobić farsz na pierogi ( też są przepyszne). SMACZNEGO!!!