Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosołek zawsze przygotowywany przez moją mamę, która nauczyła się go od mojej babci a ta od swojej itd. Taka nasza mała mazowiecka tradycja. Mówią że rosół to nie zupa ale w zimne pochmurne wieczory po długim dniu pracy rozgrzewa lepiej niż herbata z miodem i cytryną:)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4388
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1226
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 249
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34299
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 594
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4388
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1226
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 249
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34299
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 594
Składniki
Mięso umyć zalać wodą i gotować. Gdy pojawią się szumowiny zebrać. Następnie dodać obrane i oczyszczone warzywa, grzyby, zioła (oprócz lubczyku) i przyprawy. Gotować na wolnym ogniu ok 2-3 godzin aż mięsko będzie miękkie. Na koniec przecedzić i doprawić solą i pieprzem i lubczykiem. Mięsko można wykorzystać podając z rosołem, bądź zrobić farsz na pierogi ( też są przepyszne). SMACZNEGO!!!