Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to sztandarowa zupa kuchni polskiej, którą lubią niemalże wszyscy - dorośli i dzieci. Co jednak, gdyby przygotować go w nieco inny sposób? Ewa Wachowicz proponuje rosół jagnięcy z kaszą i warzywami. Przepis pochodzi z 552. odcinka programu "Ewa gotuje".
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9793
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2435
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1580
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 572
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3719
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9793
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2435
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1580
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 572
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3719
Składniki
Mięso przełożyć do garnka. Zalać zimną wodą. Zagotować. Zebrać szumowinę. Dorzucić opaloną cebulę oraz pokrojone warzywa - selera, pora, marchewkę i pietruszkę.
Przyprawić zielem angielskim, liściem laurowym i solą. Przykryć i na wolnym ogniu gotować tak długo, aż mięso będzie miękkie.
Wsypać kaszę i pod przykryciem gotować przez 20 minut.
Podawać z kawałkami mięsa, natką pietruszki i lubczykiem.