Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to sztandarowa zupa kuchni polskiej, którą lubią niemalże wszyscy - dorośli i dzieci. Co jednak, gdyby przygotować go w nieco inny sposób? Ewa Wachowicz proponuje rosół jagnięcy z kaszą i warzywami. Przepis pochodzi z 552. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1560
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 846
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1560
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 846
Składniki
Mięso przełożyć do garnka. Zalać zimną wodą. Zagotować. Zebrać szumowinę. Dorzucić opaloną cebulę oraz pokrojone warzywa - selera, pora, marchewkę i pietruszkę.
Przyprawić zielem angielskim, liściem laurowym i solą. Przykryć i na wolnym ogniu gotować tak długo, aż mięso będzie miękkie.
Wsypać kaszę i pod przykryciem gotować przez 20 minut.
Podawać z kawałkami mięsa, natką pietruszki i lubczykiem.