Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo aromatyczny i esencjonalny rosół na perliczce z pewnością zachwyci waszych bliskich i na stałe wejdzie do waszego kulinarnego repertuaru. Każdy, kto go spróbuje, będzie dopytywać, co jest sekretem tej zupy. Przygotujcie odpowiednie składniki, a następnie uzbrójcie się w cierpliwość, a otrzymacie mistrzowskie danie.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1272
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1291
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 223
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1272
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1291
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 223
Składniki
Sprawioną tuszkę pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka. Dodać obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa oraz opaloną nad ogniem cebulę.
Zalać zimną wodą. Posolić. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim oraz goździkiem i gwiazdką anyżu.
Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zebrać szumowiny. Dodać szafran, lubczyk i natkę pietruszki. Przykryć i na małym ogniu gotować przez minimum 2 godziny.
Podawać z makaronem i ugotowaną marchewką oraz natką pietruszki.