Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dziś u was prezentowało się menu obiadowe ? U nas dziś z przewagą głosów zawitał rosół zna skrzydłach indyczych z ziemniakami który moja rodzina właśnie tak uwielbia
Przepis dnia
Pyszna sycąca zupa z tzw wkładką. Gdy zostanie nam rosół (po niedzieli:)) Rob...
Odsłon: 16274
Dziś wersja zupy pieczarkowej z młodymi ziemniakami. Szybka w przygotowaniu,...
Odsłon: 1654
Zupa ta powstaje w mgnieniu oka. Jest smaczna i delikatna. Prosta w przygotow...
Odsłon: 5038
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 105
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 154
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2214
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 105
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 154
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2214
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać podzielone na części skrzydła indycze, marchew oraz korzeń pietruszki pokrojone dowolnie, suszoną włoszczyznę, ziela angielskie oraz liść laurowy podzielony na części. Zagotować i od razu zmniejszyć gaz tak aby wywar tylko pyrkotał , zdjąć powoli powstałe w czasie gotowania szumowiny a następnie podczas gotowania wsypać przyprawę uniwersalną i dodać przekrojony na pół por
Jak już wywar z warzywami gotuje się co najmniej dwie godziny i mięso zaczyna być miękkie wtedy dodać pokrojoną natkę pietruszki chyba że ktoś nie lubi wtedy pominąć i gotować nadal na jak najmniejszym ogniu wtedy rosół będzie klarowny nie mętny, doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną lub solą i tak gotować kolejną godzinę, dodać kostki magii oraz cebulę opaloną. Gdy na wywarze robi się taka jakby skórka a mięso zaczyna się rozpadać dodać jabłko kwaśne przekrojone na pół, chwilę jeszcze pogotować do miękkości jabłka. Wyłączyć gaz i dodać czosnek pokrojony w drobną kostkę
Ugotowany aromatyczny rosół na mięsie indyczym wyszedł bardzo smaczny i klarowny przezroczysty jak łza, podałam go z ziemniakami ugotowanymi osobno jak za czasów mojego dzieciństwa moja rodzina tak uwielbia najbardziej, dodatkiem do podanego rosołu były kawałki mięsa ze skrzydeł indyka gotowane w rosole dodatkowo można dodać świeżej natki pietruszki jeżeli ktoś lubi
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa grochowa z makaronem
Zupy
Kapuśniak z młodej kapusty
Zupy
Zupa z botwinki
Zupy
Bardzo szybka zupa buraczkowa
Zupa grochowa z makaronem
Grochówka na bogato - gęsta, z makaronem, dużą ilością szynki i majerankiem.
Odsłon: 99
Kapuśniak z młodej kapusty
Kapuśniak to dość kaloryczna, „treściwa” zupa, która kojarzy się głównie z se...
Odsłon: 2759