Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aromatyczny rosół z gołąbka podany z makaronem, lekki i smaczny.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2139
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38641
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2139
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38641
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Składniki
Tuszki z gołąbka płuczemy, zalewamy wodą i wstawiamy do gotowania. Zagotowujemy i zbieramy szumowiny. Dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę i selera , ząbki czosnku i opieczoną cebulę, pieprz ziarnisty , ziele angielskie i liście laurowe, następnie pokrojoną natkę pietruszki, selera, pora i lubczyku.Gotujemy około 40-50 minut, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Rosół podajemy z makaronem, wierzch posyp natką pietruszki i marchewką.