Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aromatyczny rosół z gołąbka podany z makaronem, lekki i smaczny.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 508
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 143
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 303
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 345
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 508
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 143
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 303
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 345
Składniki
Tuszki z gołąbka płuczemy, zalewamy wodą i wstawiamy do gotowania. Zagotowujemy i zbieramy szumowiny. Dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę i selera , ząbki czosnku i opieczoną cebulę, pieprz ziarnisty , ziele angielskie i liście laurowe, następnie pokrojoną natkę pietruszki, selera, pora i lubczyku.Gotujemy około 40-50 minut, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Rosół podajemy z makaronem, wierzch posyp natką pietruszki i marchewką.