Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aromatyczny rosół z gołąbka podany z makaronem, lekki i smaczny.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Tuszki z gołąbka płuczemy, zalewamy wodą i wstawiamy do gotowania. Zagotowujemy i zbieramy szumowiny. Dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę i selera , ząbki czosnku i opieczoną cebulę, pieprz ziarnisty , ziele angielskie i liście laurowe, następnie pokrojoną natkę pietruszki, selera, pora i lubczyku.Gotujemy około 40-50 minut, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Rosół podajemy z makaronem, wierzch posyp natką pietruszki i marchewką.