Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Kaczkę oczyścić ,włożyć do garnka i zalać zimną wodą (tak aby zakryła kaczkę). Zagotować ,zebrać szumowiny ,posolić i dodać ziele angielskie ,liście laurowe ,pieprz ziarnisty ,jałowiec ,obraną marchew ,seler ,pietruszkę i pora. Gotować na małym ogniu ok 1 godziny. Po tym czasie dodać resztę przypraw oraz czosnek. Gotować do miękkości mięsa. Wyjąć warzywa i pokroić w kostkę ,dodać pod koniec gotowania. Doprawić solą oraz pieprzem. Podawać gorący z makaronem.