Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 69149
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 69149
Składniki
Kaczkę oczyścić ,włożyć do garnka i zalać zimną wodą (tak aby zakryła kaczkę). Zagotować ,zebrać szumowiny ,posolić i dodać ziele angielskie ,liście laurowe ,pieprz ziarnisty ,jałowiec ,obraną marchew ,seler ,pietruszkę i pora. Gotować na małym ogniu ok 1 godziny. Po tym czasie dodać resztę przypraw oraz czosnek. Gotować do miękkości mięsa. Wyjąć warzywa i pokroić w kostkę ,dodać pod koniec gotowania. Doprawić solą oraz pieprzem. Podawać gorący z makaronem.