Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny rosół z eko mięsa drobiowego, wołowiny i warzyw od naszej Spiżarni, do tego mieszany z orkiszem makaron. Bovsko <3
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 749
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253399
Polecam.
Odsłon: 1452
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 749
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253399
Polecam.
Odsłon: 1452
Składniki
Mięso i obrane jarzyny wrzucamy do garnka, razem z obraną cebulą. Dodajemy łyżeczkę soli wędzonej, ząbek czosnku i kapelusz suszonego grzyba. Zalewamy zimną wodą, ponad poziom mięsa i warzyw. Zagotowujemy, ściągamy szumowiny, zmniejszamy płomień na minimum. Gotujemy bez przykrycia 2-3 godziny, co jakiś czas dolewając zimnej wody. Następnie mięso i warzywa wyjmujemy, przekładamy do szczelnego pojemnika (pokażemy Wam, jakie cuda można wyprawiać z rosołu). Część marchewek kroimy w talarki, ponownie dodajemy do zupy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem.