Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich zagrypionych i przeziebionych.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8128
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8128
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 558
Składniki
Dokładnie umytego kurczaka wraz z jarzynami wkładamy do zimnej wody. Dodajemy prawie cala główkę czosnku (obrane ząbki w całości) jako naturalny środek aseptyczny, oraz przyprawy: łyżeczkę kurkumy, która nam pięknie zabarwi rosół na złoty kolor, ale nie tylko, gdyż ma ona silne właściwości antyseptyczne (również przeciwnowotworowe i przeciw alzheimerowi), sporo pieprzu czarnego, który jak wszystkie ostre przyprawy ma również silne działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, także Maggi, Kucharek, lubczyk i susz. pietruszkę. (Jeśli chodzi o kurkumę, to włączam ja chętnie do swojej diety, ze względu na walory barwiące, ale przede wszystkim ze względu na jej niezwykłe właściwości zdrowotne. Tak samo czosnek i pieprz czarny. Dodatkowo wszelkie ostre przyprawy wspomagać będą spalanie w organizmie i sprzyjają ładnej sylwetce...:- )
Doprowadzamy do wrzenia i następnie gotujemy na bardzo małym ogniu, ja robię to pod przykryciem. Gotujemy ok. 45 minut i gotowe. Podajemy ze smacznym makaronem. bardzo dobry jest redzinski, albo babuni, ja ostatnio lubię ze wstążkami sporych rozmiarów. Już na talerzu można dodać troszkę tłuszczu kokosowego, na który się także ostatnio upieram. M.in. ma również właściwości aseptyczne. A sam rosół, spożywany na gorąco bardzo rozgrzewa, ze wspomnę również o jego jakże prostym, ale niepowtarzalnym smaku...
Jest to oczywiście danie, który każdy umie zrobić, ja chciałam tylko zwrócić uwagę na pewne dodatki dla ozdrowieńców :-))