Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich zagrypionych i przeziebionych.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3978
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1052
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34251
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 579
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3978
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1052
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34251
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 579
Składniki
Dokładnie umytego kurczaka wraz z jarzynami wkładamy do zimnej wody. Dodajemy prawie cala główkę czosnku (obrane ząbki w całości) jako naturalny środek aseptyczny, oraz przyprawy: łyżeczkę kurkumy, która nam pięknie zabarwi rosół na złoty kolor, ale nie tylko, gdyż ma ona silne właściwości antyseptyczne (również przeciwnowotworowe i przeciw alzheimerowi), sporo pieprzu czarnego, który jak wszystkie ostre przyprawy ma również silne działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, także Maggi, Kucharek, lubczyk i susz. pietruszkę. (Jeśli chodzi o kurkumę, to włączam ja chętnie do swojej diety, ze względu na walory barwiące, ale przede wszystkim ze względu na jej niezwykłe właściwości zdrowotne. Tak samo czosnek i pieprz czarny. Dodatkowo wszelkie ostre przyprawy wspomagać będą spalanie w organizmie i sprzyjają ładnej sylwetce...:- )
Doprowadzamy do wrzenia i następnie gotujemy na bardzo małym ogniu, ja robię to pod przykryciem. Gotujemy ok. 45 minut i gotowe. Podajemy ze smacznym makaronem. bardzo dobry jest redzinski, albo babuni, ja ostatnio lubię ze wstążkami sporych rozmiarów. Już na talerzu można dodać troszkę tłuszczu kokosowego, na który się także ostatnio upieram. M.in. ma również właściwości aseptyczne. A sam rosół, spożywany na gorąco bardzo rozgrzewa, ze wspomnę również o jego jakże prostym, ale niepowtarzalnym smaku...
Jest to oczywiście danie, który każdy umie zrobić, ja chciałam tylko zwrócić uwagę na pewne dodatki dla ozdrowieńców :-))