Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, złocista zupa na niedzielny, świąteczny obiad ale nie tylko dla całej rodziny oraz znajomych, którzy na pewno będą pozytywnie zaskoczeni jej wspaniałym smakiem.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 195
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4435
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12043
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6848
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 195
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4435
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12043
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6848
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Składniki
Opłukać, całą lub pokrojoną kurę włożyć do garnka, zalać zimną wodą dodać śol i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu. Gdy kura jest na wpół miękka dodać umyte, oczyszczone i rozdrobnione jarzyny. Nie należy dawać zbyt dużo jarzyn, by nie zatracić charakterystycznego smaku rosołu drobiowego. Po ugotowaniu rosołu ( około 3 godzin ) doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem I ewentualnie czosnkiem. Podawać z makaronem, ryżem posypując natką pietruszki. UWAGA: Aby rosół był klarowny, nie może gotować się zbyt gwałtownie. Nie należy dolewać zimnej, lecz zawsze gorącą wodę. Smak i kolor poprawia dodanie poď koniec gotowania podpieczonej na blasze cebuli. Gotowe. SMACZNEGO!!!