Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, złocista zupa na niedzielny, świąteczny obiad ale nie tylko dla całej rodziny oraz znajomych, którzy na pewno będą pozytywnie zaskoczeni jej wspaniałym smakiem.
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
Opłukać, całą lub pokrojoną kurę włożyć do garnka, zalać zimną wodą dodać śol i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu. Gdy kura jest na wpół miękka dodać umyte, oczyszczone i rozdrobnione jarzyny. Nie należy dawać zbyt dużo jarzyn, by nie zatracić charakterystycznego smaku rosołu drobiowego. Po ugotowaniu rosołu ( około 3 godzin ) doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem I ewentualnie czosnkiem. Podawać z makaronem, ryżem posypując natką pietruszki. UWAGA: Aby rosół był klarowny, nie może gotować się zbyt gwałtownie. Nie należy dolewać zimnej, lecz zawsze gorącą wodę. Smak i kolor poprawia dodanie poď koniec gotowania podpieczonej na blasze cebuli. Gotowe. SMACZNEGO!!!