Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Probowaliscie juz rosolu z jabluszkiem? Jesli nie, to zachecam .-)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 337
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2760
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 898
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1653
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14450
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 337
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2760
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 898
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1653
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14450
Składniki
Mieso dokladnie myjemy, warzywa obieramy i wraz z przyprawami dajemy do garnka z zimna woda. Dodajemy jabluszko w calosci, jednak ponakluwane nozem. Szybko zagotowujemy i redukujemy temperature do minimum, tak aby tylko leciutko "pyrkalo". Gotujemy ponad dwie godziny (mozna dluzej). Podajemy z makaronem Slaskiej Babci, Redzinskim itp. Sa one w samku bardzo dobre, prawie, jak domowej roboty :-) Na talerzu dodatkowo doprawiamy Maggi i spora iloscia czarnego pieprzu. Kuraka po takim czasie gotowania tez mozna zjesc :-) Pycha!!