Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Probowaliscie juz rosolu z jabluszkiem? Jesli nie, to zachecam .-)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 945
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 945
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Mieso dokladnie myjemy, warzywa obieramy i wraz z przyprawami dajemy do garnka z zimna woda. Dodajemy jabluszko w calosci, jednak ponakluwane nozem. Szybko zagotowujemy i redukujemy temperature do minimum, tak aby tylko leciutko "pyrkalo". Gotujemy ponad dwie godziny (mozna dluzej). Podajemy z makaronem Slaskiej Babci, Redzinskim itp. Sa one w samku bardzo dobre, prawie, jak domowej roboty :-) Na talerzu dodatkowo doprawiamy Maggi i spora iloscia czarnego pieprzu. Kuraka po takim czasie gotowania tez mozna zjesc :-) Pycha!!