Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Probowaliscie juz rosolu z jabluszkiem? Jesli nie, to zachecam .-)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5867
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 520
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5867
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 520
Składniki
Mieso dokladnie myjemy, warzywa obieramy i wraz z przyprawami dajemy do garnka z zimna woda. Dodajemy jabluszko w calosci, jednak ponakluwane nozem. Szybko zagotowujemy i redukujemy temperature do minimum, tak aby tylko leciutko "pyrkalo". Gotujemy ponad dwie godziny (mozna dluzej). Podajemy z makaronem Slaskiej Babci, Redzinskim itp. Sa one w samku bardzo dobre, prawie, jak domowej roboty :-) Na talerzu dodatkowo doprawiamy Maggi i spora iloscia czarnego pieprzu. Kuraka po takim czasie gotowania tez mozna zjesc :-) Pycha!!