Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz od kilku lat w niedzielę rosół mieliśmy :P A co! Czasami trzeba zaszaleć :P
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 244
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2403
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1830
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3530
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28395
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 244
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2403
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1830
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3530
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28395
Składniki
Mięsa oczyszczamy, zalewamy zimną wodą (2 cm ponad poziom mięsa), wsypujemy łyżeczkę soli, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i owoc jałowca. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i „pyrkamy” kilka godzin na małym ogniu. Mięsa wyjmujemy, studzimy, oddzielamy od kości. Wywar przecedzamy, odstawiamy do ostygnięcia. Zbieramy nadmiar tłuszczu, ponownie podgrzewamy, tym razem dodając obrane warzywa (cebule opalamy, podobnie pietruszkę), grzyby, pęczek natki pietruszki, gotujemy kilka godzin. Warzywa wyjmujemy, marchewki kroimy w talarki. Rosół doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem i posiekaną natką pietruszki.