Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto ma dziś rosół ? ja przygotowałam w innej wersji niż tradycyjny chcecie przepis więc zapraszam na mój blog gdzie już czeka opisany z dokładnością
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 309
Królowa grilla :)
Odsłon: 95
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 309
Królowa grilla :)
Odsłon: 95
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Upiec ćwiartki kurczaka posypując solą i smarując olejem, piec w 240 stopniach przez 1 godzinę i 15 minut łącznie z rozgrzaniem piekarnika, po 15 minutach zwiększyć moc do 250 stopni
W czasie gdy ćwiartki kończą się piec do garnka wlać dwa litry wody dodać suszoną włoszczyznę lub świeże warzywa, przyprawę uniwersalną i zagotować. Następnie przełożyć upieczone ćwiartki i na bardzo wolnym ogniu gotować około 1,5 godziny w międzyczasie gotowania dodać ziela liść oraz 2 łyżki natki pietruszki
Przed końcem gotowania się rosołu dodać czosnek pokrojony w kostkę, kostki magii choć nie koniecznie a 5 minut przed końcem dodać jeszcze dwie łyżki natki pietruszki i zdjąć z ognia po lekkim zagotowaniu
Ugotowany rosół podałam z makaronem i kawałkiem mięsa z pieczonego kurczaka. Jeżeli komuś nie podoba się co dodaje, to po co tu zagląda ? na mój profil ?