Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Esencjonalny rosół podany z pierożkami z farszem z białej kiełbasy to wspaniały pomysł na świąteczny obiad. Przepis pochodzi z 477. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Mąkę zaparzyć gorącą wodą (stopniowo wlać niepełną szklankę wrzątku i wymieszać nożem). Gdy zrobią się kluchy, wybić jajko. Posiekać, następnie wyrobić ciasto. W razie potrzeby dosypać trochę mąki. Przykryć i odstawić na ok. 20 minut.
Po tym czasie podzielić na pół i rozwałkować. Wyciąć prostokąty. Na każdy nałożyć trochę kiełbasy słoikowej (wcześniej przełożyć ją do miski i rozdrobnić). Złożyć i skleić w ten sposób, by powstały kwadraty. Na brzegu można zrobić wzorek, używając widelca. Podobnie postąpić z resztą ciasta.
Pierogi ugotować w osolonym wrzątku. Wyłowić i przełożyć do zimnej wody. Odcedzić na sicie.
Ułożyć na dnie głębokiego talerza. Zalać rosołem. Dorzucić kawałek ugotowanej marchewki. Udekorować posiekaną natką pietruszki.