Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żołnierska zupa z czarnym chlebem. Marszałek Piłsudski wraz ze swoimi żołnierzami jadał podobną, a może właśnie taką.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3521
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 487
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1062
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 126
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3521
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 487
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1062
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 126
Składniki
Suszone grzyby umyć. Namoczyć w wodzie i ugotować. Pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni, na maśle zeszklić pokrojone w drobną kostkę cebule. Na suchej patelni przypiec chleb pokrojony w kostkę. Cebule i chleb przełożyć do garnka i zalać rosołem. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Dodać ugotowane grzyby, rodzynki, wino, przyprawy i sól do smaku. Gotować jeszcze kilka chwil. Zupę podawać gorącą z ugotowanym jajem, oprószoną obficie natką pietruszki. Smacznego