Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żołnierska zupa z czarnym chlebem. Marszałek Piłsudski wraz ze swoimi żołnierzami jadał podobną, a może właśnie taką.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27143
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27143
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Suszone grzyby umyć. Namoczyć w wodzie i ugotować. Pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni, na maśle zeszklić pokrojone w drobną kostkę cebule. Na suchej patelni przypiec chleb pokrojony w kostkę. Cebule i chleb przełożyć do garnka i zalać rosołem. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Dodać ugotowane grzyby, rodzynki, wino, przyprawy i sól do smaku. Gotować jeszcze kilka chwil. Zupę podawać gorącą z ugotowanym jajem, oprószoną obficie natką pietruszki. Smacznego