Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żołnierska zupa z czarnym chlebem. Marszałek Piłsudski wraz ze swoimi żołnierzami jadał podobną, a może właśnie taką.
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 39
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 20
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 19
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 39
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 20
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 19
Składniki
Suszone grzyby umyć. Namoczyć w wodzie i ugotować. Pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni, na maśle zeszklić pokrojone w drobną kostkę cebule. Na suchej patelni przypiec chleb pokrojony w kostkę. Cebule i chleb przełożyć do garnka i zalać rosołem. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Dodać ugotowane grzyby, rodzynki, wino, przyprawy i sól do smaku. Gotować jeszcze kilka chwil. Zupę podawać gorącą z ugotowanym jajem, oprószoną obficie natką pietruszki. Smacznego