Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała zupa krem z dodatkiem mleka kokosowego i imbiru
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9519
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1146
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11493
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 513
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9519
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1146
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11493
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 513
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia kładziemy dynię posmarowaną jedną łyżką oleju kokosowego lub masła. Pieczemy 45 minut, wyjmujemy z piekarnika i za pomocą łyżki wyciągamy miąższ do miseczki.
W dużym garnku roztapiamy na średnim ogniu pozostały tłuszcz (olej lub masło), dodajemy cebulę i smażymy, aż będzie miękka. Dodajemy czosnek, imbir i smażmy przez minutę. Następnie dodajemy utarte w moździerzu przyprawy: kolendrę, kmin i goździki oraz proszek curry. Smażymy minutę i dodajemy do garnka mleko kokosowe, bulion oraz dynię i doprowadzamy do zagotowania.
Następnie całość doprawiamy solą, pieprzem i chili – do smaku. Gotujemy jeszcze przez minutę i miksujemy blenderem.
Podajemy ze świeżą kolendrą, sezamem i kleksem jogurtu.