Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała zupa krem z dodatkiem mleka kokosowego i imbiru
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19913
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 498
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6956
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243714
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19913
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 498
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6956
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243714
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia kładziemy dynię posmarowaną jedną łyżką oleju kokosowego lub masła. Pieczemy 45 minut, wyjmujemy z piekarnika i za pomocą łyżki wyciągamy miąższ do miseczki.
W dużym garnku roztapiamy na średnim ogniu pozostały tłuszcz (olej lub masło), dodajemy cebulę i smażymy, aż będzie miękka. Dodajemy czosnek, imbir i smażmy przez minutę. Następnie dodajemy utarte w moździerzu przyprawy: kolendrę, kmin i goździki oraz proszek curry. Smażymy minutę i dodajemy do garnka mleko kokosowe, bulion oraz dynię i doprowadzamy do zagotowania.
Następnie całość doprawiamy solą, pieprzem i chili – do smaku. Gotujemy jeszcze przez minutę i miksujemy blenderem.
Podajemy ze świeżą kolendrą, sezamem i kleksem jogurtu.