Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny rozgrzewający krupnik.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118365
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8488
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2251
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1591
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118365
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8488
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2251
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1591
Składniki
Zagotowujemy wywar, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, suszoną włoszczyznę, domową kostkę rosołową i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy kaszę jęczmienną i gotujemy do jej miękkości. Dodajemy lubczyk, przyprawiamy solą, pieprzem do smaku. Dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i gotujemy jeszcze kilka minut, zakańczamy gotowanie. Zupę nalewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!