Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość z nas myśląc o chłodniku i Hiszpanii, pomyśli zapewne o gazpacho. Tymczasem, na południ kraju, dość dużą popularnością cieszy się salmorejo, niejako uboższy (w składniki i sławę) brat gazpacho. Poznajmy się zatem!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 690
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2964
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 509
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 690
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2964
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 509
Składniki
W mikserze, miksujemy pomidory, bagietkę oraz czosnek na gładką masę, dodajemy oliwę, ocet winny oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy jedno jajko i jeszcze raz miksujemy.
Wstawiamy do lodówki na min. 30 min (im dłużej tym lepiej), po wyjęciu – nalewamy do miseczek i podajemy z pokrojonym w kostkę jajkiem i plastrem szynki.