Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość z nas myśląc o chłodniku i Hiszpanii, pomyśli zapewne o gazpacho. Tymczasem, na południ kraju, dość dużą popularnością cieszy się salmorejo, niejako uboższy (w składniki i sławę) brat gazpacho. Poznajmy się zatem!
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 72
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 143
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 64
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 72
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 143
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 64
Składniki
W mikserze, miksujemy pomidory, bagietkę oraz czosnek na gładką masę, dodajemy oliwę, ocet winny oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy jedno jajko i jeszcze raz miksujemy.
Wstawiamy do lodówki na min. 30 min (im dłużej tym lepiej), po wyjęciu – nalewamy do miseczek i podajemy z pokrojonym w kostkę jajkiem i plastrem szynki.