Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kalarepy, czyli tzw. oberiba to znakomity pomysł na lekki obiad. Jeśli macie ochotę, zupę możecie zabielić i oprócz pietruszki, dodać do niej posiekane i podgotowane liście kalarepy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8265
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1195
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10017
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 623
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8265
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1195
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10017
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 623
Składniki
Wszystkie warzywa umyj i obierz.
Kalarepy, ziemniaki, pietruszkę, marchewkę i selera pokrój w kostkę. Cebulę w piórka.
W garnku rozgrzej masło klarowane, wrzuć wszystkie warzywa i smaż przez 3 minuty. Następnie dodaj ziele angielskie i liść laurowy.
Podsmażone warzywa zalej bulionem i gotuj do ich miękkości, około 25-30 minut. Pod sam koniec przypraw solą i pieprzem do smaku.