Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kalarepy, czyli tzw. oberiba to znakomity pomysł na lekki obiad. Jeśli macie ochotę, zupę możecie zabielić i oprócz pietruszki, dodać do niej posiekane i podgotowane liście kalarepy.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 76
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5613
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6840
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 76
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5613
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6840
Składniki
Wszystkie warzywa umyj i obierz.
Kalarepy, ziemniaki, pietruszkę, marchewkę i selera pokrój w kostkę. Cebulę w piórka.
W garnku rozgrzej masło klarowane, wrzuć wszystkie warzywa i smaż przez 3 minuty. Następnie dodaj ziele angielskie i liść laurowy.
Podsmażone warzywa zalej bulionem i gotuj do ich miękkości, około 25-30 minut. Pod sam koniec przypraw solą i pieprzem do smaku.