Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kalarepy, czyli tzw. oberiba to znakomity pomysł na lekki obiad. Jeśli macie ochotę, zupę możecie zabielić i oprócz pietruszki, dodać do niej posiekane i podgotowane liście kalarepy.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9543
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3116
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6619
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9543
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3116
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6619
Składniki
Wszystkie warzywa umyj i obierz.
Kalarepy, ziemniaki, pietruszkę, marchewkę i selera pokrój w kostkę. Cebulę w piórka.
W garnku rozgrzej masło klarowane, wrzuć wszystkie warzywa i smaż przez 3 minuty. Następnie dodaj ziele angielskie i liść laurowy.
Podsmażone warzywa zalej bulionem i gotuj do ich miękkości, około 25-30 minut. Pod sam koniec przypraw solą i pieprzem do smaku.