Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną zupę meksykańska o wyraźnym słodko-pikantnym posmaku. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Do garnka wlewamy trzy łyżki oleju, dodajemy mięso i podsmażamy kilka minut Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebule i dalej podsmażamy W kolejnym etapie dodajemy: pomidory z puszki, pokrojoną w duża kostkę czerwona paprykę, dwie szklanki wody, 4 łyżki sosu Tao-Tao oraz 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
Całość przyprawiamy: solą, słodką i ostrą mieloną papryką (pół lub cała łyżeczka) a następnie gotujemy pod przykryciem przez 30 minut Na koniec dodajemy fasolę i kukurydzę z puszki, gotujemy! przez 3 minuty