Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną zupę meksykańska o wyraźnym słodko-pikantnym posmaku. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Do garnka wlewamy trzy łyżki oleju, dodajemy mięso i podsmażamy kilka minut Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebule i dalej podsmażamy W kolejnym etapie dodajemy: pomidory z puszki, pokrojoną w duża kostkę czerwona paprykę, dwie szklanki wody, 4 łyżki sosu Tao-Tao oraz 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
Całość przyprawiamy: solą, słodką i ostrą mieloną papryką (pół lub cała łyżeczka) a następnie gotujemy pod przykryciem przez 30 minut Na koniec dodajemy fasolę i kukurydzę z puszki, gotujemy! przez 3 minuty