Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna wersja zupy soczewicowej, prawie "biblijna"
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 183
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1731
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 349
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 183
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1731
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 349
Składniki
Namaczam soczewicę najlepiej dzień wcześniej, wtedy będzie się bardzo krótko gotowała. można namaczać ja też krócej- i tak się rozpadnie po pół godziny. W garnku do zupy podsmażam dwa pokrojone ząbki czosnku z warzywami bulionowymi i zielem i liściem
Po pól godzinie warzywa powinny być miękkie a ziarna soczewicy się rozpadać. Trzeba dodać kumin, chili, sól, i przeciśnięty czosnek i porządnie to zmalaksować.
Od siebie dodałam nać kolendry. Zupa najbardziej smakuje skropiona sokiem z lemonki lub cytryny bezposrednio na talerzu. Smacznego!