Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna wersja zupy soczewicowej, prawie "biblijna"
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 297
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 158
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1562
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 297
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 158
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1562
Składniki
Namaczam soczewicę najlepiej dzień wcześniej, wtedy będzie się bardzo krótko gotowała. można namaczać ja też krócej- i tak się rozpadnie po pół godziny. W garnku do zupy podsmażam dwa pokrojone ząbki czosnku z warzywami bulionowymi i zielem i liściem
Po pól godzinie warzywa powinny być miękkie a ziarna soczewicy się rozpadać. Trzeba dodać kumin, chili, sól, i przeciśnięty czosnek i porządnie to zmalaksować.
Od siebie dodałam nać kolendry. Zupa najbardziej smakuje skropiona sokiem z lemonki lub cytryny bezposrednio na talerzu. Smacznego!