Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna wersja zupy soczewicowej, prawie "biblijna"
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45687
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23152
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1489
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45687
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23152
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1489
Składniki
Namaczam soczewicę najlepiej dzień wcześniej, wtedy będzie się bardzo krótko gotowała. można namaczać ja też krócej- i tak się rozpadnie po pół godziny. W garnku do zupy podsmażam dwa pokrojone ząbki czosnku z warzywami bulionowymi i zielem i liściem
Po pól godzinie warzywa powinny być miękkie a ziarna soczewicy się rozpadać. Trzeba dodać kumin, chili, sól, i przeciśnięty czosnek i porządnie to zmalaksować.
Od siebie dodałam nać kolendry. Zupa najbardziej smakuje skropiona sokiem z lemonki lub cytryny bezposrednio na talerzu. Smacznego!