Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogłoska głosi, że tę sycącą zupę podano oddziałom Piemontu w przed dzień bitwy pod Solferino.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2982
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 262
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 129
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2982
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 262
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 129
Składniki
Cebulę i ziemniaki pokrój w kostkę. Pora przetnij wzdłuż, tak, aby otrzymać cztery części. Po czym posiekaj go w plastry. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Do garnka wlej oliwę, gdy się rozgrzeje, dodaj wszystkie warzywa i smaż przez 1-2 minuty. Następnie zalej bulionem.
Gdy warzywa zaczną mięknąć dodaj zielony groszek. Wszystko gotuj jeszcze około 10 minut. Pod koniec przypraw solą i pieprzem. Ściągnij garnek z ognia.
Do szklanki odlej odrobinę płynu, dodaj śmietanę i energicznie wymieszaj. Następnie dodaj żółtko i powtórnie zamieszaj. Zupę zblenduj na gładki krem.
Przygotuj grzanki. Kromki chleba pokrój w kostkę. Skrop oliwą i posyp ulubionymi przyprawami (solą, pieprzem lub wędzoną papryką). Wyłóż na rozgrzaną patelnię i podpiekaj, aż nabiorą złotego koloru.
Zupę serwuj z grzankami.