Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogłoska głosi, że tę sycącą zupę podano oddziałom Piemontu w przed dzień bitwy pod Solferino.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2716
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 707
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 61
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2716
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 707
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 61
Składniki
Cebulę i ziemniaki pokrój w kostkę. Pora przetnij wzdłuż, tak, aby otrzymać cztery części. Po czym posiekaj go w plastry. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Do garnka wlej oliwę, gdy się rozgrzeje, dodaj wszystkie warzywa i smaż przez 1-2 minuty. Następnie zalej bulionem.
Gdy warzywa zaczną mięknąć dodaj zielony groszek. Wszystko gotuj jeszcze około 10 minut. Pod koniec przypraw solą i pieprzem. Ściągnij garnek z ognia.
Do szklanki odlej odrobinę płynu, dodaj śmietanę i energicznie wymieszaj. Następnie dodaj żółtko i powtórnie zamieszaj. Zupę zblenduj na gładki krem.
Przygotuj grzanki. Kromki chleba pokrój w kostkę. Skrop oliwą i posyp ulubionymi przyprawami (solą, pieprzem lub wędzoną papryką). Wyłóż na rozgrzaną patelnię i podpiekaj, aż nabiorą złotego koloru.
Zupę serwuj z grzankami.