Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną soliankę, jest to typowa zupa z resztek która idealnie sprawdzi się po świętach, aby wykorzystać pozostałości różnych mięs i wędlin. Zapraszam serdecznie na film :-) Przepis https://youtu.be/H16xOelt2HM
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326214
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12029
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16669
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5393
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326214
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12029
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16669
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5393
Składniki
kiełbasy rozdrabniamy, kroimy w plasterki lub w kostkę, od was zależy jaką formę wybierzecie, już teraz rozgrzewamy mocno garnek i wrzucamy kiełbasę, podsmażamy ją w garnku bez dodatkowego tłuszczu, następnie dorzucamy 3 średnie cebule pokrojone w kostkę i dalej podsmażamy aż zmięknie, przyszedł czas na posiekany czosnek i dalej podsmażamy, po 2 minutach dorzucamy startą pietruszkę, marchew, seler i rozdrobnionego pora, mieszamy i w dalszym ciągu podsmażamy aż warzywa zmiękną. Następnie dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie, kapary, ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę i oliwki, pieprz i już teraz zalewamy całość wodą, pozostawiamy miejsce na wlanie passaty pomidorowej, garnek przykrywamy i gotujemy około 40 minut aby wszystkie warzywa zmiękły. Po tym czasie wlewamy passatę, mieszamy i zagotowujemy całość. Solimy do smaku. Gotowe :-) Do solianki na talerzu można dorzucić śmietanę 18 % lub bardziej na słodko śmietankę 30 %. Życzę wszystkim smacznego i zapraszam serdeczne na film z przepisem. Gotuję w plenerze nad jeziorem w Lubniewicach :-)