Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną soliankę, jest to typowa zupa z resztek która idealnie sprawdzi się po świętach, aby wykorzystać pozostałości różnych mięs i wędlin. Zapraszam serdecznie na film :-) Przepis https://youtu.be/H16xOelt2HM
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 713
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 109
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 8640
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 713
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 109
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 8640
Składniki
kiełbasy rozdrabniamy, kroimy w plasterki lub w kostkę, od was zależy jaką formę wybierzecie, już teraz rozgrzewamy mocno garnek i wrzucamy kiełbasę, podsmażamy ją w garnku bez dodatkowego tłuszczu, następnie dorzucamy 3 średnie cebule pokrojone w kostkę i dalej podsmażamy aż zmięknie, przyszedł czas na posiekany czosnek i dalej podsmażamy, po 2 minutach dorzucamy startą pietruszkę, marchew, seler i rozdrobnionego pora, mieszamy i w dalszym ciągu podsmażamy aż warzywa zmiękną. Następnie dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie, kapary, ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę i oliwki, pieprz i już teraz zalewamy całość wodą, pozostawiamy miejsce na wlanie passaty pomidorowej, garnek przykrywamy i gotujemy około 40 minut aby wszystkie warzywa zmiękły. Po tym czasie wlewamy passatę, mieszamy i zagotowujemy całość. Solimy do smaku. Gotowe :-) Do solianki na talerzu można dorzucić śmietanę 18 % lub bardziej na słodko śmietankę 30 %. Życzę wszystkim smacznego i zapraszam serdeczne na film z przepisem. Gotuję w plenerze nad jeziorem w Lubniewicach :-)