Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja soljanka jest inna , bo wszyscy w domu nie lubią wywaru rybnego. I zawsze przyrządzam tę zupę na rosole z drobiu. Podaję ja zawsze na Boże Narodzenie. Ale bywa też, że syn prosi o nią gdy przylatuje z zagranicy. I nie ważne czy to lato czy zima.
Składniki
Filety rybne oddzielić od skóry i dokladnie wybrać ości, pokroić na duże kawałki i posypać Warzywkiem Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na oleju z pestek winogron . Wyłożyć do ostygnięcia.
Pokroić ogórki i oliwki w plasterki Pokroić paprykę w małe paski.
Do rosołu dodać przecier pomidorowy , zagotować. Włożyć kapary, oliwki i ogórki. Gotować 20 minut. Dodać rybę i zagotować . Nie gotować aby ryba nie rozleciała się. Ryby musi być sporo i duże kawałki. Podać w miseczkach posypane zieloną pietruszką i z plasterkiem cytryny. Podawać z bagietką lub bułką. Smacznego!!!