Zupy Przepis na:
Soljanka rybna na rosole z drobiu.

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 738
Dodano: 28.08.2017
Odsłon: 1043
Składniki
- rosół z drobiu
- świeży filet z łososia świeże filety z pstrąga świeże filety z dorsza lub innej białej ryby.
- oliwki czarne oliwki zielone kapary ogórki kiszone papryka czerwona przecier pomidorowy
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Filety rybne oddzielić od skóry i dokladnie wybrać ości, pokroić na duże kawałki i posypać Warzywkiem
Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na oleju z pestek winogron .
Wyłożyć do ostygnięcia. -
Pokroić ogórki i oliwki w plasterki
Pokroić paprykę w małe paski. -
Do rosołu dodać przecier pomidorowy , zagotować.
Włożyć kapary, oliwki i ogórki. Gotować 20 minut.
Dodać rybę i zagotować . Nie gotować aby ryba nie rozleciała się. Ryby musi być sporo i duże kawałki.
Podać w miseczkach posypane zieloną pietruszką i z plasterkiem cytryny.
Podawać z bagietką lub bułką.
Smacznego!!!
Komentarze do przepisu (0)