Do góry

Zupy Przepis na:

Soljanka rybna na rosole z drobiu.

Soljanka rybna na rosole z drobiu.

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 738

Dodano:

Odsłon: 1043

Moja soljanka jest inna , bo wszyscy w domu nie lubią wywaru rybnego. I zawsze przyrządzam tę zupę na rosole z drobiu

Składniki

  • rosół z drobiu
  • świeży filet z łososia świeże filety z pstrąga świeże filety z dorsza lub innej białej ryby.
  • oliwki czarne oliwki zielone kapary ogórki kiszone papryka czerwona przecier pomidorowy
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety rybne oddzielić od skóry i dokladnie wybrać ości, pokroić na duże kawałki i posypać Warzywkiem
    Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na oleju z pestek winogron .
    Wyłożyć do ostygnięcia.

  2. Pokroić ogórki i oliwki w plasterki
    Pokroić paprykę w małe paski.

  3. Do rosołu dodać przecier pomidorowy , zagotować.
    Włożyć kapary, oliwki i ogórki. Gotować 20 minut.
    Dodać rybę i zagotować . Nie gotować aby ryba nie rozleciała się. Ryby musi być sporo i duże kawałki.
    Podać w miseczkach posypane zieloną pietruszką i z plasterkiem cytryny.

    Podawać z bagietką lub bułką.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń