Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i tania zupa, zapomniana przez wielu. To smak naszych babć ;)
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666250
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 76
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 523
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5729
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 975
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 262
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666250
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 76
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 523
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5729
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 975
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 262
Składniki
Do wody dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, odrobina wegety i masła, zagotowujemy. Maślankę łączymy z mąką, tak by nie było grudek. Gdy woda nam się, już chwilę gotuje wlewamy maślankę z mąką i mieszamy, aż nam się całość zagotuje. Na koniec dodajemy posiekany koperek, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną magii. Podajemy z ziemniakami okraszonymi boczkiem i cebulką.