Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na przepyszną i rozgrzewającą zupę z mięsem mielonym i papryką. Zupa jest sycąca i bardzo smaczna, polecamy wypróbować przepis.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27766
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27766
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Cebulę kroję w drobną kostkę, czosnek drobniutko kroję i przekładam do osobnej miseczki, z papryczki chili usuwam nasionka, drobniutko kroję i dodaję do czosnku. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę, kroję na cienkie kilkucentymetrowe paseczki. Natkę pietruszki drobno kroję.
W garnku na rozgrzanym oleju podsmażam cebulę przez około 3 minuty, tak żeby się zeszkliła. Następnie dodaję mięso i przez chwilę smażę, tak żeby mięso się obsmażyło. Do obsmażonego mięsa dodaję paprykę słodką, tymianek, oregano i jeszcze smażę około 3 minut. Następnie do mięsa dodaję paprykę, czosnek, papryczkę chili, doprawiam solą i smażę jeszcze około 10 minut, na mały ogniu.
Następnie dodaję wypłukaną i odsączoną kukurydzę, czerwoną fasolę, bulion, koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszam i od momentu zagotowania gotuję około 10 minut, pod przykryciem. Pod koniec gotowania sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam, dodaję natkę pietruszki, majeranek, zupa jest gotowa. Zupa jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa