Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na przepyszną i rozgrzewającą zupę z mięsem mielonym i papryką. Zupa jest sycąca i bardzo smaczna, polecamy wypróbować przepis.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5657
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 96
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 560
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5657
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 96
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 560
Składniki
Cebulę kroję w drobną kostkę, czosnek drobniutko kroję i przekładam do osobnej miseczki, z papryczki chili usuwam nasionka, drobniutko kroję i dodaję do czosnku. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę, kroję na cienkie kilkucentymetrowe paseczki. Natkę pietruszki drobno kroję.
W garnku na rozgrzanym oleju podsmażam cebulę przez około 3 minuty, tak żeby się zeszkliła. Następnie dodaję mięso i przez chwilę smażę, tak żeby mięso się obsmażyło. Do obsmażonego mięsa dodaję paprykę słodką, tymianek, oregano i jeszcze smażę około 3 minut. Następnie do mięsa dodaję paprykę, czosnek, papryczkę chili, doprawiam solą i smażę jeszcze około 10 minut, na mały ogniu.
Następnie dodaję wypłukaną i odsączoną kukurydzę, czerwoną fasolę, bulion, koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszam i od momentu zagotowania gotuję około 10 minut, pod przykryciem. Pod koniec gotowania sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam, dodaję natkę pietruszki, majeranek, zupa jest gotowa. Zupa jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa