Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dodatkiem kaszy wiejskiej, na wieprzowinie.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 806
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 23
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 63
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 806
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 23
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 63
Składniki
Ogórkowa najbardziej smakuje mi na wieprzowinie, można zrobić tez na porcji rosołowej. Do garnka wlałam wodę, dodałam opłukane mięso, ziele i liść. Gotowałam pół godziny. Po tym czasie dodałam pokrojone ziemniaki w grubszą kostkę, a cebulę, marchew, pietruszkę i selera, w drobną kostkę. Dodałam jeszcze kaszę ona w naturalny sposób zagęści zupę i doda jej smaku. Po w sumie godzinie gotowania dodałam starte na grubym oczku ogórki kiszone, podgotowałam całość 5 minut. Teraz można doprawiać solą i pieprzem. Sól ładnie podkreśli kwaśność z ogórków. Jeśli zupa jest za mało kwaśna można dolać trochę wody z pod ogórków. Śmietanę zahartowałam i wlałam do zupy, a po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek. Można podawać ją z wkładką mięsną- pokroić łopatkę w paski. Lub łopatka smaczna tez jest na kanapkach. To moja zimowa wersja tego dania. Smacznego :)