Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zupka na chłodne dni
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14652
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19707
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14652
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19707
Składniki
Do zimnej wody włożyłam udko kurczaka bez skóry. Kiedy woda się zagotowała, dodałam 2 marchewki pokrojone w plasterki, pietruszkę, pół selera, posiekaną dużą cebulę, posiekaną natkę pietruszki, liść laurowy, 2 ziela angielskie i osoliłam. 2 pory (białe części) pokroiłam w półtalarki i podsmażyłam na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. Podsmażone pory dodałam do zupy razem z 2 łyżkami kaszy manny. Po około godzinie gotowania dodałam 5 ziemniaków pokrojonych w kostkę. Kiedy ziemniaki były miękkie, dodałam czubatą łyżkę koncentratu pomidorowego i dużo pieprzu. Zabieliłam śmietaną. Do zupy dodałam mięso z ugotowanego kurczaka. Na koniec czas na lane kluski: widelcem rozbełtałam jajko z 2 łyżkami mąki i łyżką wody. Lałam ciasto małym strumieniem na gotującą się zupę. Pogotowałam jeszcze minutę. Gotowe.