Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zupka na chłodne dni
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12950
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14231
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5886
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12950
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14231
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5886
Składniki
Do zimnej wody włożyłam udko kurczaka bez skóry. Kiedy woda się zagotowała, dodałam 2 marchewki pokrojone w plasterki, pietruszkę, pół selera, posiekaną dużą cebulę, posiekaną natkę pietruszki, liść laurowy, 2 ziela angielskie i osoliłam. 2 pory (białe części) pokroiłam w półtalarki i podsmażyłam na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. Podsmażone pory dodałam do zupy razem z 2 łyżkami kaszy manny. Po około godzinie gotowania dodałam 5 ziemniaków pokrojonych w kostkę. Kiedy ziemniaki były miękkie, dodałam czubatą łyżkę koncentratu pomidorowego i dużo pieprzu. Zabieliłam śmietaną. Do zupy dodałam mięso z ugotowanego kurczaka. Na koniec czas na lane kluski: widelcem rozbełtałam jajko z 2 łyżkami mąki i łyżką wody. Lałam ciasto małym strumieniem na gotującą się zupę. Pogotowałam jeszcze minutę. Gotowe.